EXCELLENTE PROFESSIONALS

in engineering

EXPRO engineering projecten


Hieronder vindt u een greep uit enkele van onze recente projecten.

Hardware engineering automatische handling systemen


EXPRO engineering ondersteunt een klant, actief in automatische handling systemen, met de hardware engineering van diverse prototypes. Voor het snel en efficiënt lossen en palletiseren van goederen uit containers zonder fysieke belasting heeft de klant diverse systemen ontwikkeld en op de markt gebracht. Diverse goederensoorten zoals bijvoorbeeld dozen en zakken kunnen automatisch worden gelost en direct gepalletiseerd.


Software engineering automatische handling systemen


EXPRO engineering ondersteunt een klant, actief in de automatische handling systemen, met de software engineering van diverse systemen. Voor het snel en efficiënt automatisch lossen en palletiseren van goederen uit containers zonder fysieke belasting heeft de klant 2 systemen ontwikkelt en op de markt gebracht.


Engineering dynamische UPS systemen


EXPRO engineering heeft in samenwerking met een fabrikant van dynamische UPS systemen o.a. de software optimalisering verricht voor UPS systemen, welke wereldwijd ingezet worden.


Automatisering baggerschip


EXPRO engineering heeft in samenwerking met een System Integrator de software engineering verricht voor een baggerschip dat gebruikt zal worden voor de winning van grind. Onze software engineers hebben zich bezig gehouden met de ontwikkeling van de PLC en SCADA applicaties op basis van een functioneel ontwerp.


Software ontwikkeling end-of line tester & gantry systeem


Voor een eindklant in Almere die gespecialiseerd is in de productie van turbo’s heeft EXPRO engineering de vraag gekregen om de software ontwikkeling uit te voeren voor een end-of-line tester en een gantry systeem voor nieuw type BMW Turbos. Ons aandeel van de software ontwikkeling had een omvang van ongeveer 1700 uur.


Software ontwikkeling PLC besturing CR NA machine


Voor een assemblage machine van twee belangrijke onderdelen van de turbo, de zogenaamde Cartridge en Nozzle heeft men de samenwerking gezocht met een Duitse machinefabriek. De software ontwikkeling voor de PLC besturing is met succes uitbesteed aan EXPRO engineering te Hengelo.


Software ontwikkeling PLC besturing HDL machine


Eén van deze nieuwe oplossingen is de Heavy Duty Line verdeler (HDL). Voor een eindklant in Finland heeft onze klant een opdracht gekregen om een lijnverdeler te ontwerpen en te bouwen die ‘inline’ opgesteld kan worden. Via een aanvoerlijn komen dozen (van zes kilo) aan die een bestemming mee krijgen. De lijnverdeler detecteert de doos en stuurt deze automatisch naar de geselecteerde eindbestemming.


Heeft u vragen over één van onze engineering diensten? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.