EXCELLENTE PROFESSIONALS

in engineering

Software engineering automatische handling systemen


EXPRO engineering ondersteunt een klant, actief in de automatische handling systemen, met de software engineering van diverse systemen.
Voor het snel en efficiënt automatisch lossen en palletiseren van goederen uit containers zonder fysieke belasting heeft de klant 2 systemen ontwikkelt en op de markt gebracht.

Eén installatie betreft het (semi-)automatisch ontladen van dozen en zakken uit containers om deze goederen vervolgens op een lopende band te plaatsen.
De andere installatie is in staat om de dozen van de lopende band ongeacht de oriëntatie van het product volgens een zelf te definiëren stapelpatroon te palletiseren. De oriëntatie, afmetingen en positie van elk product wordt bepaald middels een 3D laser line profile sensor. Deze vision data wordt ingelezen in een zelf ontwikkelde C# applicatie. In deze C# applicatie wordt de product herkenning afgehandeld, stapelpatroon data toegevoegd en de knikarmrobot aangestuurd voor het manipuleren van het product naar de juiste oriëntatie. Optioneel kan de installatie ook worden uitgerust met een 5-zijdige barcode tunnel. Nadat een formatie rij compleet is worden de producten door een knikarmrobot opgepakt en op een pallet gestapeld.

De software engineering is uitgevoerd vanaf functioneel ontwerp tot aan de inbedrijfstelling

Heeft u vragen over één van onze engineering diensten? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.