EXCELLENTE PROFESSIONALS

in engineering

Software ontwikkeling PLC besturing CR NA machine


Onze klant is een wereldwijde speler op het gebied van de productie van topkwaliteit Turboladers voor de Europese Automotive industrie. Veel verschillende Europese automobielfabrieken passen turbotechniek van onze klant met succes toe.

Projectomschrijving en uitdaging
Voor een assemblage machine van twee belangrijke onderdelen van de turbo, de zogenaamde Cartridge en Nozzle heeft men de samenwerking gezocht met een Duitse machinefabriek. De software ontwikkeling voor de PLC besturing is met succes uitbesteed aan EXPRO engineering te Hengelo.

Omvang, eisen en toegepaste oplossing
De besturing bestaat uit een centrale Mitsubishi SystemQ PLC die communiceert via Profibus met een tweetal schroevendraaier systemen van DEPRAG is geprogrammeerd met GX Developer IEC. De centrale bediening vindt plaats middel een 5.7” Touchpanel. Tevens is er een TCP/IP koppeling gerealiseerd met een Cognex camera die van elk product de DMC code leest zodat track&tracing mogelijk is gedurende het verdere productieproces.

Bijzonderheden: EXPRO engineering heeft de MES interface gerealiseerd tussen deze machine en de centrale LineManager. Van elke geproduceerde assembly worden belangrijke parameters opgeslagen in deze database zodat er ook naderhand uitgebreide kwaliteitscontrole en analyse mogelijk is.
De inbedrijfstelling en FAT is uitgevoerd bij de machinebouwer in Zuid-Duitsland. In de nazorg fase heeft een medewerker van EXPRO engineering nog diverse verbeter projecten uitgevoerd on-site en zijn we betrokken geweest bij de eindafname (SAT).


Heeft u vragen over één van onze engineering diensten? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.