EXPRO

ExcellentE professionals in It, telecom & engineering

Maak kennis met EXPRO. Wij maken graag kennis met u om te kijken waar we kunnen samenwerken.

+65 excellentE professionals

3 divisies

4 VESTIGINGEN

24/7 SUPPORT

09/03/2020

IT-expertise wordt uitgebreid en verstevigd met telecommunicatie

Met de overname van telecommunicatiespecialist qebble verstevigt EXPRO haar goede positie in de ICT-markt. Met deze aanvullende tak van sport wordt het landelijk opererende bedrijf met Twentse roots totaalleverancier op het gebied van ICT. “Onze klanten kunnen nu op 1 plek al hun Cloud- en communicatiediensten laten verzorgen. Altijd, overal en op elk device, dat is onze belofte aan onze klanten. Uiteraard gecombineerd met de veiligheidseisen en betrouwbaarheid die daarbij horen.”

EXPRO it heeft een goede positie in de ICT-markt. Binnen het MKB, financiële dienstverlening, de retail (winkels), autobranche en industrie (productie) zijn zij expert in het leveren van ICT-diensten, waarbij veiligheid en het altijd beschikbaar zijn van data cruciaal zijn. “Onze klanten stellen hoge eisen als het aankomt op de beschikbaarheid en veiligheid van hun ICT-omgeving, dit alles tegen een eerlijke prijs. Zeker nu cybercriminaliteit steeds meer aan de orde van de dag is, leggen ze de lat bij ons als ICT-expert steeds hoger. EXPRO kan ze die veiligheid bieden, doordat de specialisten gecertificeerd zijn volgens de meest actuele keurmerken. Daarnaast is de trend dat klanten steeds vaker hun ICT-omgeving willen onderbrengen bij één totaalleverancier. Alles wat met internet, telefonie, kantoorautomatisering en/of industriële automatisering te maken heeft, zoeken ze bij één betrouwbare partij. Met de overname van qebble denkt EXPRO hun klanten nog beter van dienst te kunnen zijn”, leggen Dennis Bonnes, Joost le Loux en Jeroen Busschers uit.

Kernkwaliteiten: kennis en service

Waar EXPRO zich al bijna 12 jaar richt op industriële automatisering en ICT, is de core business van qebble internet en telecommunicatie. Twee aanvullende diensten, die vaak door klanten als één geheel worden gezien. Het is daarom ook een logische stap om deze twee expertises te bundelen. Business Unit Manager Dennis Bonnes: “We hebben intern gemerkt dat deze vraag steeds vaker gesteld wordt en zijn daarom op zoek gegaan naar invulling van dat vraagstuk. Door onze goede ervaringen met de specialistische kennis en servicegerichtheid van qebble, zijn we met elkaar het gesprek aangegaan om samen te werken. Dat heeft uiteindelijk geleid tot overname van qebble per 1 maart 2020. We zijn erg blij dat qebble het vertrouwen in ons als ICT-expert heeft gesteld.”

Totaalleverancier ICT en telefonie

Als totaalleverancier is EXPRO it goed uitgerust voor vraagstukken rondom communicatie in de volle breedte. Jeroen Busschers, Operational Manager, ziet de overname als de ontbrekende schakel die nu is ingevuld: “Wij leveren al 10 jaar Cloud services aan onze klanten. Wij bieden deze clouddiensten rechtstreeks als Microsoft CSP-provider aan. Denk hierbij aan onder andere Microsoft (Office) 365 en het Azure portfolio. We richten online communicatieplatforms in via bijvoorbeeld Microsoft Teams, daarnaast zijn we als gecertificeerd VMWare desktopprovider het juiste alternatief voor Citrix. Wij zijn nu in staat om, naast vaste en mobiele telefonie, op alle mogelijke vlakken (internet)verbindingen te realiseren. Denk daarbij aan glasvezel en verbindingen over koper, maar ook directe vaste en mobiele koppelingen met de drie datacenters waar vanuit wij onze diensten leveren. Een perfecte aanvulling dus, waarbij wij zoals altijd innovatief, veilig en betrouwbaar te werk gaan.”

Industrie Cloud en Telefonie

Volgens Joost le Loux, General Manager en woordvoerder namens de aandeelhouders van EXPRO neemt de behoefte in de industrie op gebied van communicatie naar de Cloud toe, dit zodat de managers te allen tijde op de hoogte zijn van de status van de productie (storingen, aantallen en maintenance). De eisen op gebied van veiligheid liggen hoog en doordat we de hele keten nu onder controle hebben is het mogelijk dit te bieden.

Hier zien we in onze jaren ervaring tussen deze twee disciplines van industrie en ICT dat er steeds meer vertrouwen ontstaat binnen de industrie. Onze medewerkers beseffen dat het gaat om een productieomgeving waarbij het draait om stabiliteit en continuïteit. Denk hierbij aan updates en communicatie van PLC’s met de SCADA en MES-systemen is toch wat anders dan de communicatie met een website. Binnen EXPRO hebben we de nodige expertise om dit soort zaken nauwlettend in de gaten te houden met onze remote beheer en monitoring oplossingen.


Categorieën:


Ga terug naar alle nieuwsblogs 


Gerelateerde berichten

Werken waar je maar wilt

Werken waar je maar wilt

Blijf op de hoogte rondom al het nieuws van EXPRO